Schrijven In Delft Rgb
dec
15
zo
Delft Vertelt #10 @ Rietveldtheater
dec 15 @ 15:00 – 17:00
Delft Vertelt #10 @ Rietveldtheater

Bij de middagen van ‘Delft Vertelt’ worden verhalen verteld. Er zijn maar twee regels: je moet het zelf hebben meegemaakt én het moet gebeurd zijn in Delft. Dat levert een bonte mix op: dagelijkse overpeinzingen en absurde ontmoetingen, gebeurtenissen van een week geleden en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, komische situaties en aangrijpende verhalen die je even moet laten zakken.

Wij denken dat iedereen heeft een verhaal heeft, groot of klein. En met al die verhalen maken we samen de stad Delft. Bij elke voorstelling laat ook een Delftse muzikant zijn of haar impressie van de stad horen. En met elk verhaal leer je de stad en de bewoners een beetje beter kennen.

Dit is de tiende editie alweer. Tien keer Delft Vertelt!
Met 54 vertellers, 66 verhalen, 3 burgemeesters (huidige, nacht-, ex-), 1 archeoloog, 1 eigenaar van avondwinkel, 1 vluchteling, 1 stadsgids, 1 stadsklokkenmaker, 1 wethouder, 1 pastoor, 1 kroegeigenaar, 1 kunstschilder + nog veel meer Delftenaren die hun verhaal hebben gedeeld + 17 Delftse muzikanten die 28 liedjes hebben gespeeld.
En we gaan door. Want iedereen heeft een verhaal te vertellen, vinden wij.
Tijdens de TIENDE EDITIE vertellen Kees van Velzen, Simon Huiberts, Bas Vollebregt, Henk Tetteroo en Marja van Rossum een verhaal. En de muziek is deze keer van Judy Carati, singer-songdichter.

feb
6
do
Sprekend @ Prinsenkwartier
feb 6 @ 20:30 – 22:30
Sprekend @ Prinsenkwartier

Stof eraf. Gas erop. Elke eerste donderdag van de maand komt de Nederlandse taal met briesende paardenkrachten tot leven tijdens Sprekend PK in het Prinsenkwartier. Zinnige woorden vliegen je 90 minuten lang om de oren, strelen zo nu en dan. Iedere editie staan er twee acts op het programma, van singersongrappers tot huurwoordenaars.

Marco Martens & Royal with Cheese – (Klein)kunsthiphop

Hij allitereert niet alleen lekker, hij schrijft ook nog eens heerlijke verhalende raps waarvoor een titel als `kleinkunst` zeker niet te groots is. In 2013 slaat Marco Martens de handen ineen met Royal with Cheese. Het album `Tweede Viool / Derde Bedrijf ` wordt geboren en onlangs ziet ook LP `Vera` het levenslicht. Deze kunstenaars van de hiphopscene hoeven de wereld niet te veroveren, ze zijn al blij als ze ‘m een stukje in hun liedjes kunnen vatten. Support: Stijn Charpentier.

Marco Martens stond o.a. op De Zwarte Cross, Woorden Worden Zinnen, VPRO Vrije Geluiden

Jaap Montagne – Straatdichtermuzikant

Een berg aan ervaring als dichter, performer, muzikant en verbaal evenwichtskunstenaar. De soms emotionele voordrager springt en swingt samen met zijn zinnen over het podium. Jaap Montagne behoorde tot de eerste lichting SLAMdichters van Nederland, maar is bovenal toch vooral zichzelf: choquerend, uitdagend, prikkelend, verrassend, soms serieus, soms even nutteloos.

Jaap Montagne was de eerste Stadsdichter van Leiden en bracht twee dichtbundels uit

Sprekend PK

Sprekend PK scheurt vanaf januari 2020 over het kronkelende wegennetwerk van letters en zinnen. Snijdt soms de bocht af met een vlijmscherp relaas, geniet daarna stapvoets van het literaire landschap op een landweggetje langs muziekstukken en voordrachten. Staat taal en literatuur vandaag de dag op de digitale vluchtstrook? Sprekend PK is de spreek/woordelijke startkabel van Delft.

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring