Verhalen voor en door Delftenaren

Verhalen voor en door Delftenaren

Delft is een stad vol verhalen. Bij ‘Delft Vertelt’ hoor je er zeven in een middag! Er zijn twee regels: de verteller moet het gebeurde zelf hebben meegemaakt én het moet een gebeurtenis zijn in Delft.
In de eerdere edities leverde dat een kleurig geheel van dagelijkse overpeinzingen, absurde ontmoetingen, dingen die vorige week zijn gebeurd, verhalen van vroeger, gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, komische situaties, luchtige anekdotes en verhalen waar je nog wel even over blijft nadenken.
Tussendoor een korte muzikale act – die natuurlijk iets met Delft te maken heeft.
De eerstvolgende keer ‘Delft Vertelt’ is op 14 oktober 2018.

Delft Vertelt is een initiatief van Theaternetwerk Delft, het Rietveld Theater, Vertelkring Delft, WikiDelft en Schrijven in Delft. Wie een verhaal wil vertellen krijgt begeleiding van de enthousiaste organisatoren.

Meer weten? Vragen, opmerkingen, ideeën? Marja van Rossum is contactpersoon namens Schrijven in Delft. Telefonisch contact opnemen kan met Joke Kouwenhoven, 0644154059. Of laat een berichtje achter op de Facebookpagina van Delft Vertelt
Daar vind je ook allerlei nieuwtjes, foto’s en filmopnames van eerdere Delft Verteltedities.

Delft Vertelt en Schrijven in Delft

Delft Vertelt en Schrijven in Delft
Wie bij Delft Vertelt een verhaal wil vertellen kan daarbij begeleiding krijgen. Marja van Rossum organiseerde een zomerschrijfcafé onder de noemer Station Delft Vertelt. De deelnemers schreven ter plekke drie miniaturen: korte sfeer- en tijdsbeelden op basis van waarneming en herinnering. Stuk voor stuk kleine pareltjes!
Over de tochtvlagen van af- en aanrijdende treinen, het stationsplafond dat zo mooi is en toch steeds over het hoofd wordt gezien, over lege roltrappen en roltrappen vol reizigers en over de oude stationsklok die tot stilstand is gekomen en nu – voor altijd? – op vier uur blijft staan, over de schaduw van het nieuwe stationsgebouw die over het oude heenvalt, over ‘het geluid van Delft’ en nog veel meer. Alles werd op heel eigen wijze in beeld gebracht.
Aan de prachtige ronde ontmoetingstafel in het gloednieuwe stadskantoor werden daarna persoonlijke en tegelijk herkenbare tijdsbeelden van Delft gedeeld. De zwarte rookpluim van de brand in de faculteit bouwkunde en de kijkers die de beste plekjes opzochten, jarenlang eten voor een prikkie bij eethuis Ladera aan het Oosteinde, het luiden van de Bourdon, de geboorte van het Nieuwe Delft en nog veel meer. Een middag vol verhaalplezier, ieder verhaal zou zo verteld kunnen worden in het Rietveldtheater. Dat vraagt om een vervolg!
Nieuwsgierig? Op de Facebookpagina van Delft Vertelt vind je een heleboel sfeerfoto’s.

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring

Groot Denkraam | Dirklangendwarsstraat 40 | 2611 JA Delft | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring