Verhalen voor en door Delftenaren

Verhalen voor en door Delftenaren

Delft is een stad vol verhalen. Bij ‘Delft Vertelt’ hoor je er zeven in een middag! Er zijn twee regels: de verteller moet het gebeurde zelf hebben meegemaakt én het moet een gebeurtenis zijn in Delft.
Iedere keer is het een kleurig geheel: dagelijkse overpeinzingen, absurde ontmoetingen, dingen die vorige week zijn gebeurd, verhalen van vroeger, gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, komische situaties en luchtige anekdotes.
Tussendoor is er steeds een korte muzikale act – die natuurlijk iets met Delft te maken heeft! 

De vogende speeldata vind je hier

Delft Vertelt is een initiatief van Theaternetwerk Delft, Rietveld Theater, Vertelkring Delft, WikiDelft en Schrijven in Delft. Wie wil komen vertellen krijgt begeleiding van de enthousiaste organisatoren.

Meer weten? Vragen, opmerkingen, ideeën? Marja van Rossum is contactpersoon namens Schrijven in Delft. Telefonisch contact opnemen kan met Joke Kouwenhoven, 0644154059. Of laat een berichtje achter op de Facebookpagina van Delft Vertelt
Daar vind je naast het laatste nieuws ook foto’s en filmopnames van eerdere Delft Verteltedities.

Delft Vertelt en Schrijven in Delft

Delft Vertelt en Schrijven in Delft

Wie bij Delft Vertelt wil komen vertellen kan daarbij begeleiding krijgen. In een of meerdere korte gesprekken kom je dan tot een fijne vertelling met een kop en en een staart. 
Om te ervaren hoe gemakkelijk je ‘op verhaal’ komt organiseerde 
Marja van Rossum een keer een zomerschrijfcafé in het nieuwe station, onder de noemer Station Delft Vertelt. Ter plekke schreven de deelnemers drie miniaturen: korte sfeer- en tijdsbeelden op basis van waarneming en herinnering. Stuk voor stuk kleine pareltjes!
Over de tochtvlagen van af- en aanrijdende treinen, het stationsplafond dat zo mooi is en toch steeds over het hoofd wordt gezien, over lege roltrappen en roltrappen vol reizigers en over de oude stationsklok die tot stilstand is gekomen en nu – voor altijd? – op vier uur blijft staan, over de schaduw van het nieuwe stationsgebouw die over het oude heenvalt, over ‘het geluid van Delft’ en nog veel meer. Alles werd op heel eigen wijze in beeld gebracht.
Aan de prachtige ronde ontmoetingstafel in het gloednieuwe stadskantoor werden daarna meer herkenbare tijdsbeelden van Delft gedeeld. De zwarte rookpluim van de brand in de faculteit bouwkunde, de kijkers die daar de beste plekjes opzochten, jarenlang eten voor een prikkie bij eethuis Ladera aan het Oosteinde, het luiden van de Bourdon, de geboorte van het ‘Nieuwe Delft’ en nog veel meer. Een middag vol verhaalplezier, allemaal de moeite waard om verteld te worden in het Rietveldtheater. 
Nieuwsgierig? Op de Facebookpagina van Delft Vertelt vind je een heleboel sfeerfoto’s.

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring