Schrijven In Delft Rgb

Verhalen voor en door Delftenaren

Verhalen voor en door Delftenaren

Delft is een stad vol verhalen. Bij ‘Delft Vertelt’ hoor je er zes of zeven op een middag! Er zijn twee regels: de verteller moet het gebeurde zelf hebben meegemaakt én het moet een gebeurtenis zijn in Delft.
Iedere keer is het weer een verrassing. Het kan een alledaagse overpeinzing zijn of een absurde ontmoeting, het kan iets zijn vorige week gebeurde of heel vroeger;  soms zijn het  luchtige anekdotes en een andere keer gaat het om iets dat tot nadenken stemt. Tussen de verhalen door is er altijd een korte muzikale act – die natuurlijk iets met Delft te maken heeft! 

De volgende speeldata vind je hier

Delft Vertelt is een initiatief van Theaternetwerk Delft, Rietveld Theater, Vertelkring Delft, WikiDelft en Schrijven in Delft. Podiumervaring is niet vereist. Wie wil komen vertellen wordt begeleid door het enthousiaste redactieteam.

Vragen? Weet je iemand die wel iets te vertellen heeft? Neem contact op via e-mail delftvertelt@rietveldtheater.nl,  telefonisch (met Joke Kouwenhoven) 0644154059, of laat een berichtje achter op de Facebookpagina van Delft Vertelt. Daar vind je naast het laatste nieuws ook foto’s en filmopnames van eerdere Delft Verteltedities.

Delft Vertelt en Schrijven in Delft

Delft Vertelt en Schrijven in Delft

Wie bij Delft Vertelt wil komen vertellen kan daarbij begeleiding krijgen. In een of meerdere korte gesprekken kom je dan tot een fijne vertelling met een kop en en een staart. 
Om te ervaren hoe gemakkelijk je ‘op verhaal’ komt organiseerde 
Marja van Rossum bijvoorbeeld een zomerschrijfcafé in het station onder de noemer Station Delft Vertelt.
Ter plekke schreven de deelnemers drie miniaturen; korte sfeer- en tijdsbeelden op basis van wat ze zagen, hoorden, voelden en roken en vanuit hun herinneringen. Stuk voor stuk kleine pareltjes!  Ze gingen over de tochtvlagen van af- en aanrijdende treinen, het stationsplafond dat zo mooi is – en toch steeds over het hoofd wordt gezien, over lege roltrappen en roltrappen vol reizigers en over de oude stationsklok die tot stilstand kwam en nu – voor altijd? – op vier uur blijft staan; over de schaduw van het nieuwe stationsgebouw die over het oude heen valt, over ‘het geluid van Delft’ en nog veel meer.  

Aan de prachtige ronde ontmoetingstafel in het stadskantoor werden daarna allerlei herkenbare tijdsbeelden van Delft gedeeld: de zwarte rookpluim van de brand in de faculteit bouwkunde, de kijkers die daar de beste plekjes opzochten; jarenlang voor een prikkie eten bij eethuis Ladera aan het Oosteinde, het luiden van de Bourdon, de geboorte van het ‘Nieuwe Delft’ en nog veel meer. Een middag vol verhaalplezier, en allemaal zijn ze de moeite waard verteld te worden in het Rietveldtheater. 

Nieuwsgierig? Op de Facebookpagina van Delft Vertelt vind je een heleboel sfeerfoto’s.

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring