Even voorstellen

Bij Schrijven in Delft vind je het aanstekelijke schrijfaanbod van verschillende schrijfdocenten: Marja van Rossum, Margriet van Bebber, Peet van Duijnhoven, Kelly Meulenberg, Hanneke Lameijer,  Carla Scheepe en José Wigny. Met elkaar zorgen zij er voor dat er voor iedereen die wil schrijven wel iets te doen is in Delft en omstreken:

  • workshops, minicursussen en schrijfbegeleiding aan de Tafel van Zes.  Je kunt daar schrijven voor je plezier, je zelf als schrijver verbeteren of werken aan een publicabel verhaal of boek;
  • voor wie iets luchtigs zoekt en vooral gezelligheid is er iedere eerste donderdag van de maand een schrijfcafé;
  • het hele seizoen zijn er bij De VAK, centrum voor de kunsten schrijfcursussen, werkplaatsen en dagworkshops.

De docenten denken graag mee over schrijfactiviteiten op maat; een schrijversdiner, speelse schrijfactiviteiten of workshops zakelijk schrijven, het organiseren van een schrijfwedstrijd, projecten in school, bij de BSO of in de zorg.

Meer weten? Vragen? Neem dan contact op met Marja van Rossum.

Marja van Rossum

Marja van Rossum

Marja van Rossum is een all-round docent creatief schrijven.  In 2009 volgde ze naast haar werk als kinderfilosoof de Docenten Opleiding Creatief Schrijven. Sindsdien begeleidt ze jong en oud, beginnende en gevorderde schrijvers. Ze leert hen lef te hebben, laat zien welke technieken effectief werken en ervaren hoe je door te schrijven beter wordt in schrijven.

 

Meer over Marja van Rossum:
Groot Denkraam
Marja op Linkedin
Facebookpagina Groot Denkraam

Margriet van Bebber

Margriet van Bebber

Margriet van Bebber is dichter-schrijver en schrijfdocent. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en architecten. Je komt haar teksten tegen op verrassende plaatsen, zoals in de koepel van een schoolgebouw en op leuningen van veertien bruggen in de Harnaschpolder in Delft.  Margriet is allround schrijfdocent, haar hart ligt bij de poëzie en het schrijven op locatie. 
Sinds 2013 is Margriet directeur en hoofddocent van Dactylus │ academie voor schrijfdocenten, waar ze nieuwe schrijfdocenten opleidt.  
Meer over Margriet:

Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven is docent creatief schrijven, schrijver en theatermaker. In al haar werkzaamheden staan verhalen centraal. Met veel plezier begeleidt ze schrijversgroepen, van oriëntatiecursus tot masterclass. Ze maakte vertelvoorstellingen met De Vertellende Wereldvrouwen in Lelystad en de verhalenwandelingen in Amsterdam-Oost. Daarnaast werkt ze bij de afdeling afdeling kunst- en cultuureducatie bij DOK Delft.
Meer over Peet van Duijnhoven:
Vol Van Verhalen
Peet op Linkedin

Carla Scheepe-Belksma

Carla Scheepe-Belksma

Als docent creatief schrijven en taaldrukken geeft Carla cursussen en workshops waarbij jong en oud spelen met taal. Letters en woorden, herinneringen, verwondering en verbeelding krijgen een plek in verhalen, gedichten, tekeningen, druksels en boeken. Uit haar passie voor het delen van herinneringen in verhalen en gedichten in boekjes en op affiches ontstond Eigen Wijze Woorden. Carla werkt regelmatig in opdracht voor de SKVR Taaldrukwerkplaats, Stichting van Broek tot Boek, het hogeDRUKgebied en verschillende vestigingen van Bibliotheek Rotterdam e.o. Ze volgde de opleiding Docent Creatief Schrijven bij Dactylus.
Meer over Carla:
Eigen Wijze Woorden
Carla op Linkedin
Carla op Facebook

José Wigny

José Wigny

Taal is de verbindende factor in José Wigny’s werk als docent aan een Hogeschool en als trainer. Taal en communicatie vormen de kern. Sinds 2006 schrijft zij proza, poëzie en levensverhalen van anderen. Door te prikkelen met oefeningen en tips en te stimuleren met positieve feedback laat ze haar cursisten een eigen stem zoeken in creatief schrijven.

José geeft bij De VAK de cursus
Levensverhalen schrijven (overdag)

Hanneke Lameijer

Hanneke Lameijer

Hanneke Lameijer is kalligraaf en volgde de docentenopleiding Creatief Schrijven aan de Hogeschool van Amsterdam (DOCS). Ze begeleidt deelnemers bij het vinden van inspiratie voor het schrijven van een gedicht of verhaal. Haar schrijfopdrachten maken de deelnemers enthousiast en stimuleren om onbegrensd woorden toe te vertrouwen aan het papier. Haar specialisaties zijn autobiografisch schrijven en haiku-dichten.
Meer over Hanneke Lameijer: LinkedIn

Kelly Meulenberg

Kelly Meulenberg

Kelly helpt je een kort verhaal, roman of blog te schrijven waar je trots op bent! In 2013 haalde ze haar Master in Creative Writing (University of Edinburgh) en sindsdien werkt ze als schrijfcoach. In 2019 brengt ze een boek met schrijfoefeningen uit.

Zowel beginnende als ervaren schrijvers zijn van harte welkom. Wil je wel schrijven, maar weet je niet wat? Ben je vastgelopen met je verhaal? Is je eerste versie (of tweede, derde, vierde…) af en wil je weten wat er nog beter kan? Neem contact op!

Website: kellymeulenberg.com

Kelly op Facebook

Kelly op Instagram

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring