Even voorstellen

Bij Schrijven in Delft vind je het schrijfaanbod van acht enthousiaste schrijfdocenten: Margriet van Bebber, Peet van Duijnhoven, Marcel de Jong, Hanneke Lameijer, Marja van Rossum, Carla Scheepe, José Wigny en Astrid Burchardt. Het is hun ambitie in Delft een compleet aanbod te doen, voor iedereen die graag wil schrijven:

  • het hele seizoen zijn er bij De VAK, centrum voor de kunsten schrijfcursussen, werkplaatsen en dagworkshops schrijven;
  • veel kort aanbod is er via het aanbod aan de Tafel van Zes, waar je kunt schrijven voor je plezier of je zelf als schrijver kunt verbeteren;
  • wie iets luchtigs zoekt, gezelligheid met medeschrijvers en verrassende schrijfinspiratie kan iedere eerste donderdag van de maand terecht bij het schrijfcafé;
  • een wisselend aanbod van de schrijfdocenten;
  • en verder denkt Schrijven in Delft graag mee over maatwerk zoals een schrijversdiner, het organiseren van schrijfwedstrijden, een speelse schrijfactiviteit of workshop zakelijk schrijven op een personeelsdag of projecten in school. Meer weten? Vragen? Neem dan contact op met Marja van Rossum.

Margriet van Bebber

Margriet van Bebber

Margriet van Bebber is dichter-schrijver en schrijfdocent. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en architecten. Je komt haar teksten tegen op verrassende plaatsen, zoals in de koepel van een schoolgebouw en op leuningen van veertien bruggen in de Harnaschpolder in Delft.  Margriet is allround schrijfdocent, haar hart ligt bij de poëzie en het schrijven op locatie. 
Sinds 2013 is Margriet directeur en hoofddocent van Dactylus │ academie voor schrijfdocenten, waar ze nieuwe schrijfdocenten opleidt.  
Meer over Margriet:

Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven is docent creatief schrijven, schrijver en theatermaker. In al haar werkzaamheden staan verhalen centraal. Met veel plezier begeleidt ze schrijversgroepen, van oriëntatiecursus tot masterclass. Ze maakte ze vertelvoorstellingen met De Vertellende Wereldvrouwen in Lelystad en verhalenwandelingen in Amsterdam-Oost. Daarnaast is ze werkzaam bij de afdeling afdeling kunst- en cultuureducatie bij DOK Delft.
Meer over Peet van Duijnhoven:
Vol Van Verhalen
Peet op Linkedin

Marja van Rossum

Marja van Rossum

Marja van Rossum is een all-round docent creatief schrijven.  In 2009 volgde ze naast haar werk als kinderfilosoof de Docenten Opleiding Creatief Schrijven. Sindsdien begeleidt ze jong en oud, beginnende en gevorderde schrijvers. Ze leert hen om lef te hebben, laat zien welke technieken effectief werken en laat je ervaren hoe je door te schrijven beter wordt in schrijven.
Meer over Marja van Rossum:
Groot Denkraam
Marja op Linkedin
Facebookpagina Groot Denkraam

Carla Scheepe-Belksma

Carla Scheepe-Belksma

Als docent creatief schrijven en taaldrukken geeft Carla cursussen en workshops, waarbij jong en oud spelen met taal. Letters en woorden, herinneringen, verwondering en verbeelding krijgen een plek in verhalen, gedichten, tekeningen, druksels en boeken. Uit haar passie voor het delen van herinneringen in verhalen en gedichten, in boekjes en op affiches ontstond Eigen Wijze Woorden. Carla werkt regelmatig in opdracht voor de SKVR Taaldrukwerkplaats, Stichting van Broek tot Boek, het hogeDRUKgebied en verschillende vestigingen van Bibliotheek Rotterdam e.o. Ze volgde de opleiding Docent Creatief Schrijven bij Dactylus.
Meer over Carla:
Eigen Wijze Woorden
Carla op Linkedin
Carla op Facebook

José Wigny

José Wigny

Taal is de verbindende factor in José Wigny’s werk. Als docent aan een Hogeschool en als trainer: taal en communicatie vormden de kern. Sinds 2006 schrijft zij proza, poëzie en levensverhalen van anderen. Door te prikkelen met oefeningen en tips en te stimuleren met positieve feedback laat ze haar cursisten een eigen stem zoeken in creatief schrijven.

José geeft bij De VAK de cursus
Levensverhalen schrijven (overdag)

Astrid Burchardt

Astrid Burchardt

Astrid Burchardt, former editor of Writer’s Voice/France, film translator, journalist and Art Editor of London’s TIME OUT magazine, author of  The Languedoc Trilogy, The Fool’s House, Simple Poison and More Than Kin. She is a passionate writing teacher and now lives in Delft. Her Creative Writing in English workshops will run over the winter, spring and autumn.

Find out more about Astrid:

 

Hanneke Lameijer

Hanneke Lameijer

Hanneke Lameijer is kalligraaf en volgde de docentenopleiding Creatief Schrijven aan de Hogeschool van Amsterdam (DOCS). Ze begeleidt deelnemers in het opdoen van inspiratie voor het schrijven van gedicht of verhaal. Haar schrijfopdrachten maken de deelnemers enthousiast en stimuleren om onbegrensd woorden toe te vertrouwen aan het papier. Haar specialisaties zijn autobiografisch schrijven en haiku-dichten.
Meer over Hanneke Lameijer: LinkedIn

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Marcel de Jong is schrijver, journalist en communicatieadviseur. Van hem zijn drie romans verschenen bij Uitgeverij Passage. Ook heeft hij sinds 2012 een column in de Delftse Post. Marcel geeft schrijftrainingen column- en blogschrijven en zakelijk journalistiek schrijven.
In zijn cursussen leert hij je om je gedachten goed te verwoorden en daarbij taal creatief te gebruiken. Maar bovenal wil hij dat je lef krijgt. Lef om te spelen met taal.
Meer over Marcel de Jong:

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring

Groot Denkraam | Dirklangendwarsstraat 40 | 2611 JA Delft | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring