Even voorstellen

Bij Schrijven in Delft vind je het schrijfaanbod van zes enthousiaste schrijfdocenten: Margriet van Bebber, Peet van Duijnhoven, Hanneke Lameijer, Marja van Rossum, Carla Scheepe en José Wigny. Het is hun ambitie om in Delft een compleet schrijfaanbod te doen:

  • het hele seizoen zijn er bij De VAK, centrum voor de kunsten schrijfcursussen, werkplaatsen en dagworkshops;
  • veel kort aanbod en schrijfbegeleiding is er aan de Tafel van Zes,  je kunt er schrijven voor je plezier, je zelf als schrijver verbeteren of werken aan een publicabel verhaal of boek;
  • voor wie iets luchtigs zoekt, gezelligheid met medeschrijvers en verrassende schrijfinspiratie is er iedere eerste donderdag van de maand het schrijfcafé;
  • een wisselend aanbod van de schrijfdocenten;
  • en verder denkt Schrijven in Delft graag mee over schrijfmanifestaties, bijvoorbeeld een schrijversdiner, een speelse schrijfactiviteit of workshop zakelijk schrijven op een personeelsdag, projecten in school en over het organiseren van schrijfwedstrijden.

Meer weten? Vragen? Neem dan contact op met Marja van Rossum.

Marja van Rossum

Marja van Rossum

Marja van Rossum is een all-round docent creatief schrijven.  In 2009 volgde ze naast haar werk als kinderfilosoof de Docenten Opleiding Creatief Schrijven. Sindsdien begeleidt ze jong en oud, beginnende en gevorderde schrijvers. Ze leert hen lef te hebben, laat zien welke technieken effectief werken en ervaren hoe je door te schrijven beter wordt in schrijven.
Meer over Marja van Rossum:
Groot Denkraam
Marja op Linkedin
Facebookpagina Groot Denkraam

Margriet van Bebber

Margriet van Bebber

Margriet van Bebber is dichter-schrijver en schrijfdocent. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en architecten. Je komt haar teksten tegen op verrassende plaatsen, zoals in de koepel van een schoolgebouw en op leuningen van veertien bruggen in de Harnaschpolder in Delft.  Margriet is allround schrijfdocent, haar hart ligt bij de poëzie en het schrijven op locatie. 
Sinds 2013 is Margriet directeur en hoofddocent van Dactylus │ academie voor schrijfdocenten, waar ze nieuwe schrijfdocenten opleidt.  
Meer over Margriet:

Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven is docent creatief schrijven, schrijver en theatermaker. In al haar werkzaamheden staan verhalen centraal. Met veel plezier begeleidt ze schrijversgroepen, van oriëntatiecursus tot masterclass. Ze maakte ze vertelvoorstellingen met De Vertellende Wereldvrouwen in Lelystad en verhalenwandelingen in Amsterdam-Oost. Daarnaast is ze werkzaam bij de afdeling afdeling kunst- en cultuureducatie bij DOK Delft.
Meer over Peet van Duijnhoven:
Vol Van Verhalen
Peet op Linkedin

Carla Scheepe-Belksma

Carla Scheepe-Belksma

Als docent creatief schrijven en taaldrukken geeft Carla cursussen en workshops, waarbij jong en oud spelen met taal. Letters en woorden, herinneringen, verwondering en verbeelding krijgen een plek in verhalen, gedichten, tekeningen, druksels en boeken. Uit haar passie voor het delen van herinneringen in verhalen en gedichten, in boekjes en op affiches ontstond Eigen Wijze Woorden. Carla werkt regelmatig in opdracht voor de SKVR Taaldrukwerkplaats, Stichting van Broek tot Boek, het hogeDRUKgebied en verschillende vestigingen van Bibliotheek Rotterdam e.o. Ze volgde de opleiding Docent Creatief Schrijven bij Dactylus.
Meer over Carla:
Eigen Wijze Woorden
Carla op Linkedin
Carla op Facebook

José Wigny

José Wigny

Taal is de verbindende factor in José Wigny’s werk. Als docent aan een Hogeschool en als trainer: taal en communicatie vormden de kern. Sinds 2006 schrijft zij proza, poëzie en levensverhalen van anderen. Door te prikkelen met oefeningen en tips en te stimuleren met positieve feedback laat ze haar cursisten een eigen stem zoeken in creatief schrijven.

José geeft bij De VAK de cursus
Levensverhalen schrijven (overdag)

Hanneke Lameijer

Hanneke Lameijer

Hanneke Lameijer is kalligraaf en volgde de docentenopleiding Creatief Schrijven aan de Hogeschool van Amsterdam (DOCS). Ze begeleidt deelnemers in het opdoen van inspiratie voor het schrijven van gedicht of verhaal. Haar schrijfopdrachten maken de deelnemers enthousiast en stimuleren om onbegrensd woorden toe te vertrouwen aan het papier. Haar specialisaties zijn autobiografisch schrijven en haiku-dichten.
Meer over Hanneke Lameijer: LinkedIn

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring

Groot Denkraam | Dirklangendwarsstraat 40 | 2611 JA Delft | 0646160919 | marja@grootdenkraam.nl | privacyverklaring