Schrijven In Delft Rgb

Even voorstellen

Bij Schrijven in Delft vind je het aanstekelijke schrijfaanbod van verschillende schrijfdocenten: Marja van Rossum, Margriet van Bebber, Peet van Duijnhoven, Kelly Meulenberg, Hanneke Lameijer,  Carla Scheepe en José Wigny.  Met elkaar zorgen zij ervoor dat iedereen die wil schrijven terecht kan in Delft en omstreken:

  • workshops, minicursussen en schrijfbegeleiding aan de Tafel van Zes.  Je kunt er schrijven voor je plezier, je zelf als schrijver verbeteren of werken aan een publicabel verhaal of boek;
  • voor wie iets luchtigs zoekt en vooral gezelligheid is er iedere eerste donderdag van de maand een schrijfcafé;
  • het hele seizoen zijn er bij De VAK, centrum voor de kunsten schrijfcursussen, werkplaatsen en dagworkshops.

De docenten denken graag mee over schrijfactiviteiten op maat; een schrijversdiner, speelse schrijfactiviteiten of workshops zakelijk schrijven, het organiseren van een schrijfwedstrijd, projecten in school, bij de BSO of in de zorg.

Meer weten? Vragen? Neem dan contact op met Marja van Rossum.

Marja van Rossum

Marja van Rossum

Marja van Rossum is een all-round docent creatief schrijven.  In 2009 volgde zij de Docenten Opleiding Creatief Schrijven (DOCS) in Amsterdam, met als specialisatie verhalen en gedichten schrijven voor kinderen. Tegenwoordig begeleidt ze beginnende en gevorderde schrijvers. Bij marja ontdekken ze hoe fijn het kan zijn om te schrijven, welke technieken effectief werken en vooral hoe je door te schrijven beter wordt in schrijven.

Meer over Marja van Rossum:
Marja op Linkedin
Facebookpagina Schrijven in Delft

Margriet van Bebber

Margriet van Bebber

Margriet van Bebber is dichter-schrijver en schrijfdocent. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en architecten. Je komt haar teksten tegen op verrassende plaatsen, zoals in de koepel van een schoolgebouw en op leuningen van veertien bruggen in de Harnaschpolder in Delft.  Margriet is allround schrijfdocent, haar hart ligt bij de poëzie en het schrijven op locatie. 
Sinds 2013 is Margriet directeur en hoofddocent van Dactylus │ academie voor schrijfdocenten, waar ze nieuwe schrijfdocenten opleidt.  
Meer over Margriet van Bebber:

Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven

Peet van Duijnhoven is docent creatief schrijven, schrijver en theatermaker. In al haar werkzaamheden staan verhalen centraal. Met veel plezier begeleidt ze schrijversgroepen, van oriëntatiecursus tot masterclass. Ze maakte vertelvoorstellingen in Lelystad en organiseerde verhalenwandelingen in Amsterdam-Oost. Peet is coördinator Schrijven bij De VAK en werkt bij de afdeling kunst- en cultuureducatie bij DOK Delft.

Meer over Peet van Duijnhoven:
Vol Van Verhalen
Peet op Linkedin

Carla Scheepe-Belksma

Carla Scheepe-Belksma

Carla is docent creatief schrijven en taaldrukken. In haar cursussen en workshops laat ze jong en oud spelen met taal. Letters en woorden, herinneringen, verwondering en verbeelding krijgen een plek in verhalen, gedichten, tekeningen, druksels en boeken. Uit haar passie voor het delen van herinneringen in verhalen en gedichten in boekjes en op affiches ontstond Eigen Wijze Woorden. 
Meer over Carla Scheepe:
Eigen Wijze Woorden
Carla op Linkedin
Carla op Facebook

Kelly Meulenberg

Kelly Meulenberg

Kelly haalde in 2013 haar Master in Creative Writing  aan de University of Edinburgh en werkt sindsdien als schrijfcoach. Ze helpt schrijvers om een kort verhaal, roman of blog te schrijven om trots op te zijn. Binnenkort brengt ze een boek met schrijfoefeningen uit.

Meer over Kelly Meulenberg:

Website: kellymeulenberg.com

Kelly op Facebook

Kelly op Instagram

José Wigny

José Wigny

Taal en communicatie zijn in José’s werk verbindende factoren.  Sinds 2006 schrijft zij poëzie en proza, waaronder levensverhalen van anderen. José rondde de Docentenopleiding Creatief Schrijven (DOCS) af in 2016.  In haar cursussen creatief schrijven laat ze haar cursisten een eigen stem zoeken. 

Meer over José Wigny:

bij de VAK

Hanneke Lameijer

Hanneke Lameijer

Hanneke Lameijer is kalligraaf en volgde de docentenopleiding Creatief Schrijven aan de Hogeschool van Amsterdam (DOCS). Ze helpt deelnemers bij het vinden van inspiratie voor het schrijven van een gedicht of verhaal. Haar specialisaties zijn autobiografisch schrijven en haiku-dichten.

Meer over Hanneke Lameijer:

Hanneke op LinkedIn

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring

Schrijven in Delft | 0646160919 | info@schrijvenindelft.nl | privacyverklaring